Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 147 2.0 обслужване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

смених едната ламбда сонда (на този двигател са 3), но не намерих веднага оригинална бош и взех пак бош, но универсална. сондата е 195 лв, елкона-50 лв. на двата горни носача се бяха разбили лагерните втулки и смених носачите-по 85 лв единия, труд-60лв. всички ремъци са дейко (ангренажния, двойноназъбения и пистовия), но тях ги купувах с други части и не им знам разбивката-утре ще проверя и ще напиша, но не бяха скъпи, горивния и въздушния филтър-30 лв, ролките за ангренажа-75лв,55лв,60лв, предни накладки феродо-60 лв. ремъците и накладките не съм ги сменил още и не знам колко ще ми струва труда.
    alfa 147 2.0 ts

Comment

Ми то в най горната тема пише 2 ремъка с 4 ролки 3 филтъра без горивен и термостат излиза около 550- 600 лв ако все пак са със разумно качество а смяната е от 40 до към 150 според сервиза.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Смяна на ремък за ТС за 40 лв мисля отдавна няма
        Около 80-90 за ремъците предполагам.
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Има има за 40 смяна ремъци и термостат но и аз помагах
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Ролките за ангренажа са бреда лоретт. Не съм ги чувал, били италиански. Някой има ли впечатления от тях?
            alfa 147 2.0 ts

Comment

Браво!

Поздравления за избора...и със здраве да си караш.

Питай , с каквото можем ще помагаме от Варна.

По принцип Мартин (Тиното) е най-запознат, така че каквото ти каже го слушай.
              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
              Lancia Ypsilon '02

Comment

Ангренаж Варна

Здрасти колеги!!

Във Варна въобще има ли някой друг сервиз освен "официалния" където имат тези пети за смяна на ангренажа, че и аз се наплаших с тоя ангренаж. Наскоро си взех 156-та 2002 г. и по-добре сега да сменя ангренаж и ролки вместо после да правя ремонт на клапани и какво ли още не...
                Alfa Romeo 156, 2002
                sigpic

Comment

ЗА СЕРВИЗ ВЪВ ВН.

Аз преди няколко дни си взех мойта 147ца и смените на консумативите ще ги правя на сервиза дето е срещу "Практикер" уж там били добри , аз ги питах дали знаят за какво иде реч с тия мотори те казаха "ДА".На мен ми трябва да знам кои са марките на оригиналните части за алфа , понеже знам че масла и свещи тр да са си същите но дали и за ремъци и филтри тр да е така !?
                  Италианката е глезла и не на всеки му стиска да я има !
                  Alfa Romeo 147 2.0TS Selespeed

Comment

Мен на този магазин срещу практикер ме пратиха от Ауто Италия (дето е в Каргоекспрес) и ми казаха че там частите са по евтини от оригиналните за алфа. Иначе от официалния сервиз дето е шоурума на алфа ми искат 490 лв за: ангренаж, паразитна ролка, обтяжна ролка, водна помпа, пистов ремък и труд. Труда излиза 160 лв за това обслужване. Някой ако е сменял наскоро моля да сподели мнение дали това е нормално.
                    Alfa Romeo 156, 2002
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Savo Покажи съобщение
                      Мен на този магазин срещу практикер ме пратиха от Ауто Италия (дето е в Каргоекспрес) и ми казаха че там частите са по евтини от оригиналните за алфа. Иначе от официалния сервиз дето е шоурума на алфа ми искат 490 лв за: ангренаж, паразитна ролка, обтяжна ролка, водна помпа, пистов ремък и труд. Труда излиза 160 лв за това обслужване. Някой ако е сменял наскоро моля да сподели мнение дали това е нормално.
                      Аз си взех всичко от един фен дето има магазин за 4асти - ангренаж с ролките , 4-те филтъра и 5л селениа и ми направи цена 270 лв - ремъка е GATES , ролките FLENNOR , за труд ми каза майстора от тоз сервиз "ТЕК" ауто или нещо подобно, към 150 лв.Ама деа знам , то аз не съм много технически запознат с марките кое е добро и кое не и за какви пари да о4аквам ка4ество .
                      Италианката е глезла и не на всеки му стиска да я има !
                      Alfa Romeo 147 2.0TS Selespeed

Comment

Working...
                      X